21 de nov. 2013

LA SEGURETAT SOCIAL FACILITARÀ, AMB ELS SEUS PROPIS MITJANS, LA SUBSCRIPCIÓ DE PLANS PRIVATS DE PENSIONS




Privatitzar és modern, solvent, sostenible. Allò públic és retrògrad, antic, un malbaratament insofrible en aquesta societat globalitzada.

Aquesta és la idea que repeteixen, com un mantra, els jerarques que la classe política han posat a dirigir -cap a l'abisme- els serveis públics.

L'AISS (Associació Internacional de la Seguretat Social) va celebrar un seminari el passat mes d'abril, en un centre de formació de la Seguretat Social situat a la localitat madrilenya de Pozuelo de Alarcón, al que van assistir 200 persones de diferents nacionalitats. Algunes d'aquestes persones es van allotjar al luxós Hotel Colón. L'import de l'esdeveniment, que va durar tres dies, pujà a 70.408,90 €.

A les jornades per a Directors Provincial de l'Institut Nacional de la Seguretat Social espanyol (INSS) realitzades al mateix centre de formació de Pozuelo de Alarcón els dies 5 i 6 de novembre d'enguany, es passaren a net els acords de l'AISS i, així, s'ha decidit que les empreses financeres i d'assegurances fiquin el nas al sistema públic.

Clar, utilitzen altres paraules, emprant un llenguatge eufemístic, amb termes que dirien quelcom així com: “Amb la finalitat de col·laborar responsablement en la sostenibilitat i adequació del sistema públic en un entorn de crisi global...”.

El cas és que un dels grans acords d'aquesta doble trobada va ser el compromís d'enviar a tota la població treballadora més gran de 50 anys un informe anual on se l'informarà de l'import de la seva futura pensió. La intenció és clara: convidar la gent, a la vista de la misèria en que es convertirà la seva futura pensió, a subscriure, si pot, un pla privat de pensions. La ministra del ram, Fátima Báñez va defensar aquesta mesura “innovadora” com un “avenç històric” que facilitarà a la ciutadania la “presa de decisions”...”Un camí cap a sistemes més solvents (llegeixis plans privats de pensions...) i també més sostenibles (llegeixis el mateix). En aquestes jornades, es va informar que aquest compromís es duria a terme a partir de maig del proper any.

Tot això no és casual, la campanya està iniciada i pactada per endavant.

Comprovem com, des de fa alguns mesos, i cada dia amb més freqüència, les entitats financeres ens inunden amb anuncis multicolors protagonitzats per suposats jubilats sense arrugues, amb un somriure perlat d'implants dentals perfectament alineats, amb una música suggerent de fons, en un paisatge de prada gallega a ple sol o en platges caribenyes a on mulats i mulates miren amb un estat d'èxtasi al pla pensionista del BBVA, La Caixa, de Bankia, del Banc Sabadell, de ING, ..., que ens convida a subscriure els tant preuats plans. Vaja, que entren ganes de sortir corrents a fer-se un pla de pensions tan atractiu si no fos perquè la nòmina no dona per a mes.



Tot encaixa perfectament. Els polítics cavernaris que van d'ultramoderns i liberals segueixen fil per randa un guió prefixat per la troika: Mentides mediàtiques que posen en dubte la solvència del sistema públic de pensions (infinitament millor que la demostrada per la banca, no ho oblidem), reforma del sistema de Seguretat Social que rebaixa les pensions públiques a nivells de subsistència (volent crear la necessitat d'un pla de pensions privat si es vol una pensió digna) i beneficis fiscals públics als plans privats de pensions. Finalment, jubilació dels polítics que desmantellen els serveis públics als consells d'administració d'entitats financeres, asseguradores, i empreses privatitzades.


L'estratègia és clara i una demostració més de com el fenomen anomenat de la porta giratòria (“responsables” de la cosa pública que passen al sector privat i a l'inrevés) és vigent, però s'està simplificant, ja no caldrà donar la volta. Volen estar a dins i volen quedar-s'ho tot, tot i tot.



Santiago Herranz i Òscar Mendoza, delegats sindicals de CGT-CAT a la Seguretat Social.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada